Grej og tips

VELKOMMEN TIL ASA100.DK. Tilbage til datiden i nutid.

 

Grej og Tips & Tricks

Det kan være svært at vælge et nyt kamera. Mit første kamera (1982) var et Ricoh KR-5 som fulgte mig de næste 10 år. Der var kun een grund til, at det blev et Ricoh og det var ganske enkelt prisen. Det var brugt og kostede 1000 kr. ved Ely Foto i Hillerød. Det var mange penge for en knægt på 12 år, men med 2 ugentlige avisturer lykkedes det til sidst. Siden har jeg haft Nikon EM, FG og 800 et eller andet, Mamiya 645, Canon EOS, Leica mini osv. Alle SLR.

Mit første digitale var et Canon powershot af de aller første (mener det var på ca. 2-4 Mp) og absolut ikke noget at skrive hjem om, men hey, det var digitalt...

Heldigvis er udviklingen gået ret stærkt og i 2017 hedder mit primære kamera Pentax K3.

 

Hvorfor Pentax...?

Jeg bliver tit spurgt, hvorfor jeg lige har valgt Pentax. Svaret må være noget med, at jeg til at starte med ikke syntes der var de store revulotioner hos Nikon og Canon. Dernæst har jeg aldrig været så vild med at følge med strømmen, bare for at gøre det. Man kan jo sige at jeg gik tilbage til udgangspunktet, da det er Ricoh der i dag ejer Pentax. Pentax var kæmpe store op gennem 70'erne, 80'erne og 90'erne, måske endda de største. Det faktum betyder, at du i dag kan finde masser af gamle "prime" linser der passer direkte på et nyt Pentax DSLR. Canon og Nikon folk, betaler kassen for disse, men da der ikke er mange Pentax fotografer i Danmark længere, er der masser af gammelt fint glas du kan købe til spotpris. Billedstabiliseringen sidder i huset, så den har du fuldt udbytte af, når du bruger en gammel manuel linse. (Hos Canon og Nikon sidder den i linsen), så endnu en fordel til Pentax

En anden fordel ved Pentax, er kameraets fysiske størrelse. Det er mindre end de fleste af konkurrenterne og føles fantastisk i hånden.

Men, men, men. Står du og skal købe et nyt kamera, er det svært at vælge forkert udfra billedkvallitet, funktioner osv. Dog er nogle nemmere at betjene end andre. Nogle har flere manuelle justeringsmuligheder (altså knapper) end andre.

Jeg vil faktisk gå så langt og påstå; at der findes ikke dårlige kameraer i dag. Det er dig selv der sætter begrænsningen for, om billederne bliver gode. Altså, bliver du ikke nogen bedre fotograf fordi du bruger penge på full-frame osv.

Copyright © All Rights Reserved ASA100.dk 2017